Kraljevo – AKCIJA POSADI SVOJ HLAD U KRALJEVU

AKCIJA POSADI SVOJ HLAD U KRALJEVU: Građanima podeljeno 100 sadnica belog jasena
Foto: Kurir/J.S.

AKCIJA POSADI SVOJ HLAD U KRALJEVU: Građanima podeljeno 100 sadnica belog jasena

U okviru akcije „Posadi svoj hlad“, Odsek za zaštitu životne sredine Gradske uprave Kraljevo je u petak na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu podelio građanima 100 besplatnih sadnica belog jasena, a delila se jedna sadnica po osobi.

sadnice
FOTO: KURIR/J.S.

– Važno je istaći da jedno drvo apsorbuje od 10 do 40 kilograma ugljen-dioksida godišnje, tako da sadnja novih stabala doprinosi čistijem vazduhu i borbi protiv globalnog zagrevanja i klimatskih promena. U pitanju je jesenja sadnja, a tokom prolećne akcije, takođe smo podelili 100 sadnica, s tim što smo tada, osim građanima, sadnice ustupili i osnovnim školama. Za besplatne sadnice u Kraljevu uvek vlada veliko interesovanje građana, rekla je Kuriru Branka Čubrilović iz kraljevačkog Odseka za zaštitu životne sredine.

Inače, akcija „Posadi svoj hlad“ u Kraljevu je sprovedena u organizaciji Zelenog razvojnog centra iz Sremske Mitrovice i uz pomoć društveno odgovornih kompanija.

Izvor: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3827005/akcija-posadi-svoj-hlad-u-kraljevu-gradjanima-podeljeno-100-sadnica-belog-jasena