Zaposleni u „Hajnekenu“ posadili 1.000 sadnica u Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu

Zaposleni u kompaniji „Hajneken Srbija“ posadili su 500 sadnica drveća u Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu, u okviru akcije „Posadi svoj hlad“.

Za svaku od 500 sadnica koje su zaposleni u kompaniji „Hajneken Srbija“ posadili, kompanija je donirala po jednu dodatnu sadnicu za građane širom Srbije.

Zaposleni u

Zaposleni u „Hajnekenu“ posadili 1.000 sadnica u Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu

Brojem od ukupno 1.000 sadnica kompanija „Hajneken Srbija“ zajedno sa svojim zaposlenima, omogućila je uštedu 24 tone ugljen-dioksida godišnje, odnosno 720 tona ugljen-dioksida za period od 30 godina.

Zaštita životne sredine, smanjenje emisije CO2 i očuvanje zelenih resursa i vode su prioriteti održivog poslovanja kompanije „Hajneken Srbija“, u okviru programa „Stvarajmo bolji svet“, a ovom akcijom zaposleni ove kompanije lično su doprineli i pomogli u očuvanju lokalne zajednice u Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu.

„U jesenjoj i prolećnoj akciji sadnje građanima je podeljeno 60.000 sadnica. Naš cilj je da u predstojećem periodu podelimo još 300.000 sadnica građanima i pomognemo da naša planeta postane zdravije mesto za život. Kompanija ‘Hajneken Srbija’ je među prvima podržala akciju ‘Posadi svoj hlad’ i pokazala spremnost da doprinese poboljšanju kvaliteta životne sredine“, poručuju organizatori akcije „Posadi svoj hlad“, NVO „Zeleni razvojni centar“.

Voda predstavlja veoma važan resurs u proizvodnji piva i njena balansirana upotreba je od izuzetne važnosti, a samo tokom poslednje decenije kompanija „Hajneken Srbija“ smanjila je potrošnju vode u svom proizvodnom procesu za 75 odsto i, iz godine u godinu, nastoji da održi ovaj trend i još više doprinese očuvanju vodenih resursa.

Portfolio brendova kompanije

Portfolio brendova kompanije „Hajneken Srbija“

Najveći deo iskorišćene vode se nakon procesa proizvodnje piva prečišćen vraća u prirodu, ali određena količina vode se u procesu proizvodnje piva gubi usled prirodnog procesa isparavanja. Uz pozitivan uticaj koje drveće ima u prečišćavanju vazduha i smanjenju emisije CO2, ono procesom transpiracije prirodi vraća značajnu količinu vode.

Svaka kap je bitna.

Izvor: rts.rs